پسته دارای جایگاه ویژه ای در بین خشکبارها و جزو آجیل های خوشمزه و مقوی به حساب می آید. مصرف روزانه خشکبار و به خصوص این خوراکی خوشمزه برای تامین سلامتی بدن انسان اثبات شده است و به همین دلیل اکثر مردم در تمام دنیا به مصرف روزانه آجیل و خشکبار اهمیت ویژه ای میدهند.
این مغز مقوی عضوی از خانواده بادام هندی، درخت کوچکی است که منشا آن به آسیای میانه و خاورمیانه باز میگردد. این درخت دانههایی تولید میکند که به طور گسترده به عنوان خوراکی مصرف میشوند. در انگلیسی به آن Pistachio گفته میشود. در واقع ریشه این نام به پارسی باز میگردد.
تحقیقات بسیاری حاکی از آن هستند که مصرف این مغز (ترجیحا به صورت خام) میتواند در کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت، بسیار موثر باشد.
اگرچه یک وعده معمولی از این خوراکی خوشمزه کالری قابل توجهی دارد، اما مصرف آنها در مقادیر معمول با افزایش وزن یا چاقی ارتباطی ندارد. علاوه بر فواید و خواص، کاربردهای و استفادههای این مغز نیز بسیار زیاد است. از شیرینیپزی و کیکپزی گرفته، تا در تولید لوازم بهداشتی و روغنگیری و استفاده از عصاره آن برای تقویت پوست و مو کارایی دارد. حتی شاید تعجب برانگیز باشد، اما از این مغز، تهیه سس پاستا نیز استفاده میشود.
راهنمای خرید پسته
- ظاهر: در انتخاب این آجیل ظاهر میتوند نکات مهمی را به شما نشان دهد. اگر پوست آنها شکسته یا ترک خورده باشند، گزینه مناسبی نیستند. لکهای قهوهای روی پوست هم از دیگر نکاتی هستند که نشان از کیفیت پایین دارند. در مورد این موضوع بهخصوص برخی از فروشندههای غیرمعتبر اقدام به رنگ کردن پوستها با رنگهای غیر طبیعی میکنند که میتواند تاثیرات نامطلوبی روی سلامتی انسان بگذارد.
- مغز پسته: از قدیم همیشه یکی از نشانههای طعم خوب پسته، خندان بودن آن است. خندان بودن به معنی مشخص بودن مغز است. در واقع وقتی پسته به اندازهی کافی رسیده باشد، پوسته شکافته شده و مغز نمایان میشود.
- بستهبندی: این نکته را مد نظر قرار دهید که در انتخاب پسته مرغوب، نوع بستهبندی شده گزینهی بهتری هستند. بستهبندی مناسب امکان نگهداری را برای شما هم راحتتر میکند.
بیشک خرید و مصرف این مغز باارزش باید با دقت فراوان و از برندهای معتبر صورت پذیرد. برند سیترونو پسته خام (با پوست)، مغز پسته خام و برشته بینمک را با استفاده از شیوههای مدرن بستهبندی و به بازار مصرف ارائه میکند