فندق یکی از انواع آجیل است که از درخت کوریلوس گرفته میشود. از خواص این مغز میتوان به وجود مواد مغذی فراوان در آن اشاره کرد. هر چند مواد مغذی موجود در آن کالری زیادی دارند، اما سرشار از مواد مفید و چربیهای سالم هستند. همچنین مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد. آنتیاکسیدان بدن را از استرس اکسیداتیو که میتواند موجب تخریب ساختار سلول، تسریع پیری، سرطان و بیماری های قلبی شود، دور نگه میدارد. وجود ترکیبات آنتیاکسیدانی، ویتامینها و مواد معدنی میتواند به این آجیل خواص و ویژگیهای ضدسرطانی ببخشد. در میان سایر آجیلها مانند پسته و گردو و…، فندق بیشترین میزان از آنتیاکسیدانهای موسوم به پروآنتوسیانیدینها را داراست. اضافه کردن این مغز مقوی به غذاهای مختلف یا مصرف آن بهعنوان میانوعده بسیار ساده است. از فندق پوستکنده میتوان برای تولید ترکیبات مغذی، آرد یا کَره استفاده کرد. همچنین میتوان آن را در ترکیب با شکلات و چاشنیهایی چون دارچین یا فلفل قرمز برای شیرینی یا افزودن چاشنی به غذاها استفاده کرد.
به نظر می رسد این مغز مقوی برای بسیاری از مردم در مقادیر غذایی امن است، اما بعضی از افراد به آن آلرژی دارند و واکنش های جدی آلرژیک شامل مشکلات تنفسی تهدید کننده حیاتی (آنافیلاکسی) می باشد. علاوه بر این موارد، فندق باعث افزایش وزن می شود و مصرف بیش از حد آن برای کبد مضر است.
راهنمای خرید فندق
برای سنجش نوع مرغوب فندق، روش های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن می توان از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کرد. در خصوص ویژگی های ظاهری، نمونه مرغوب آن داری ویژگی های زیر است:
- رنگ مغز مرغوب کرم روشن
- عدم وجود کپک زدگی و رنگ پریدگی در مغز دانه
- عدم تیرگی و کدری در پوست
- مغز دانه های یک شکل و یکسان
- عاری از سوراخ و کرم خوردگی
- درشت و سنگین بودن
- کیفیت و تازگی
- عدم استفاده از طعم و رنگ دهنده های مصنوعی در فراوری محصول
بیشک خرید و مصرف این مغز باارزش باید با دقت فراوان و از برندهای معتبر صورت پذیرد. برند سیترونو مغز فندق قهوهای خام و سفید برشته بینمک را با استفاده از شیوههای مدرن بستهبندی و به بازار مصرف ارائه میکند.