تخمه مانند ماهی از نظر امگا 3 غنی است. امگا 3 موجود در انواع آن به کاهش بی نظمی های ضربان قلب، تری گلیسرید خون، خطرات تشکیل لخته، سرعت سخت شدن شرایین، خطر فشار خون بالا و کاهش سرطان و اختلالات رفتاری در جوانان کمک می کند و برعکس امگا3 های دارویی، خطر مسمومیت ندارند.
انواع این مغز مغذی منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست میدهند و به میزان چربی آنها افزوده می شود. از نظر نوع چربی هم دارای اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هستند که البته مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) آنها بیشتر است. در ادامه با انواع تخمه ها و خواص آنها آشنا میشویم:
- مغز آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک)، ویتامین5 Bو ویتامین های دیگر گروه B است که این ویتامین ها باعث می شوند بدن به خوبی بتواند از کربوهیدرات ها (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد.
- مغز هندوانه برای سلامت و زیبایی پوست، درمان جوش صورت و کمبود آهن بدن و کنترل فشار خون بسیار مفید است. همچنین این تخمه برای کسانی که می خواهند چاق شوند نیز می تواند مفید باشد.
- در پاییز که فصل کدو تنبل است می توانید تخمه آن را خشک و این دانه را به برنامه غذایی روزانه تان اضافه کنید. در هر 30 گرم دانه برشته شده کدو تنبل، 150 میلی گرم منیزیم وجود دارد. برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفع کننده کرم است و باعث افزایش و تقویت حافظه می شود. تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین E و اسیدهای چرب لینولئیک است و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار استفاده می شود.
راهنمای خرید انواع تخمه
استفاده از رنگ: این مورد کاملا مشخص است زیرا که رنگ محصول را از حالت طبیعی خود خارج میکند، به عنوان مثال تخمه کدو مرمری در که با زعفران و زردچوبه بو داده میشود اما مشاهده رنگ غیر طبیعی و خیلی پررنگ در محصولات نشان از استفاده رنگهای غیر مجاز خوراکی در آن محصول است. استفاده از دستمال مرطوب برای تشخیص رنگ تخمه ها بیفایده است. با این روش محصولات تفت داده شده با زردچوبه و زعفران نیز رنگ پس خواهند داد و نمیتوان به این طریق استفاده از رنگ را در محصولات تشخیص داد، ارزیابی رنگ مصرفی در محصولات تنها بوسیله آزمایشگاه امکان پذیر است و بهترین راه، خرید از برندهای مورد اطمینان است.
نگهداری صحیح: این محصول مانند دیگر مواد خوراکی برای حفظ کامل خواص، نیاز به نگهداری صحیح دارند تا کیفیت محصول در مدت زمان بیشتری حفظ و مصرف کننده با اطمینان بیشتری به محصول، از آن استفاده کند، وارد نشدن هوا به داخل بستهبندی بسیار مهم است زیراکه تخمه به سرعت بو، طعم و رطوبت را جذب میکند.
شرکت کینیا با تجربه طولانی در نگهداری و عرضه محصولات مختلف، توانسته است با بهره بردن از تکنولوژی روز دنیا و بستهبندیهای پیشرفته، انواع خشکبار را در شرایط ایدهآل نگهداری کند. برند سیترونو با استفاده از کیسههای پلیمری غیرقابل نفوذ در برابر رطوبت و اکسیژن، موجب ماندگاری بیشتر تخمهها شده و از نمدار شدن و یا پوسیدگی آنها پیشگیری میکند. سیترونو تخمه آفتابگردان مشکی و دور سفید، تخمه کدو خام، تخمه هندوانه خام (محبوبی) و تخمه ژاپنی خام (جابانی) را به بازار مصرف ارائه میکند.